Pentueet
 

PENTUSUUNNITELMAT

VUOSI 2020:

Aika näyttää, mitkä pentuhaaveet tulevat toteutumaan. Ajankohtaista päivitystä saat Siniltä sähköpostilla. Aiemmin syntyneet pentueet kasvattajataipaleelta 15 vuoden ajalta löydät tämän sivun alalaidasta.

SYNTYNEITÄ ESPANJANVESIKOIRAN PENTUJA:

Dina ja Koda: Never-ending love - pentue

TULEVIA ESPANJANVESIKOIRAN PENTUJA:

Syys-lokakuun vaihde: Rauha ja Roope Marraskuun aikana tulossa: Iitu & Macho, Lilja & Rudy (luovutus tammikuun 2021 alussa)


Jos kiinnostuit, kysy lisää sähköpostilla tai puhelimitse.

Vanhemmat ovat perhekoiria, joiden kanssa on touhuttu arjen harrasteissa, veneilty ja näin kesäisin mökkeilty yhdessä. Kaikki koirathan rakastavat sitä, kun pääsevät osallistumaan perheen yhteisiin juttuihin unohtamatta sitä, että pennun kanssa täytyy sopivissa määrin harjoitella myös yksin jäämistä.

Kennelimme jalostus- ja kasvatustyö on tiimityötä, josta on kiittäminen kaikkia asiaan paneutuneita ja koiriaan rakkaudella hoitavia kasvattiemme perheitä.


MUUTAMA SANA PENTUA HARKITSEVILLE:

Kasvattajan luona pennut tottuvat lapsiin ja muihin eläimiin. Kuitenkin rohkeinkin koiran pentu taantuu luovutuksen jälkeen, jos pentua ei totuteta erilaisiin paikkoihin, eri-ikäisiin ihmisiin, muihin eläimiin, erilaisiin kulkuneuvoihin jne...


Koska kasvattamissani roduissa on taipumusta varautuneisuuteen, ei pennun siedättämistä haluttuihin ympäristötekijöihin kannata jättää puolitiehen, muuten seuraa käytösongelmia.  Samalla itsekin opit, miten uusi tulokas reagoi vieraissa tilanteissa ja miten sinun tulee toimia, jotta koira luottaa sinuun.


Espanjanvesikoiran kohdalla kannattaa muistaa, että se on työkoira, joka tarvitsee toimintaa, johdonmukaisen kasvatuksen ja ennen kaikkea yhteistä aikaa.

_______________________________________________________________________________

Tulimaan litters, Perro de Aqua Espanol:

Papa Sam´s litters, Perro de Agua Espanol:

Barbet litters:

Pennut luovutetaan rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina ja useampaan kertaan madotettuina. Jokainen pentu saa mukaansa oman pentukansion, jossa on valokuvia vauva-ajalta sekä perustietoa koiran hoidosta, rodun terveystilanteesta ja kasvatuksesta. Lisäksi pentupaketissa on mukana ruokaa, tuttu makuuviltti, luita ym. tarpeellista. Ensimmäinen pentutrimmaus sisältyy pennun hintaan. Kasvattajana haluan antaa tukeni parhaani mukaan hoitoon ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Bio Sensor-ohjelma mukana pennun kasvatuksessa:

Pentueillemme toteutetaan Bio Sensor- käsittelyä emon läheisyydessä. Se on nykyisin käytössä mm. avustajakoiriksi koulutettavilla pennuilla. Pentujen käsittelyllä varhaisessa iässä on todettu olevan myönteisiä vaikutuksia koiran myöhempään stressinsietokykyyn ja hermorakenteeseen. Samalla sosiaalistetaan pentua ympäristöön ja sen ihmisiin.

Sijoitusemojen pentueista:

Osassa pentueistamme emona on sijoituskoira, joka ei ole asunut meillä vakituisesti, mutta on syntynyt kotonamme (oma kasvatti) tai tuontikoiran ollessa kyseessä on ollut meillä hoidossa ja täten tulee synnyttämään tuttuun paikkaan. Emo lähtee omaan kotiinsa vasta silloin, kun on itse valmis luopumaaan pennuistaan. Emon halu alkaa vieroittamaan pentujaan vaihtelee yksilöllisesti. Yleensä emot ovat lähteneet meiltä viikko tai muutamia päiviä ennen pentujen luovutusikää (8-9 viikkoa) tai aikaisintaan, kun pennut ovat täyttäneet 7 viikkoa.  Koirasosiaalistamista tapahtuu jo paljon ennen tätä, sillä laumassamme on eri-ikäisiä ja -kokoisia koiria, jotka osallistuvat yhteisöllisesti pentujen ”leikittämiseen” pentujen alkaessa liikkua enemmän.

Pennut kasvavat ihmisten keskellä osana lapsiperheen arkea. Kynnys sopeutua uudessa kodissa on pyritty tekemään mahdollisimman pehmeäksi. Meiltä lähteneet pennut ovat suhtautuneet luottavaisesti lapsiin. Pentuja totutetaan ennen luovutusta autokyytiin ym. arkielämän tilanteisiin.

Voit tiedustella lisää sähköpostilla tai puhelimitse. Vanhempien luonne ja terveys ovat kohdallaan ja edellytyksenä jalostuskäytölle. Jalostussuunnitelmien tavoitteet kohdistuvat erityisesti luonteen piirteisiin ja käyttöominaisuuksiin.

Jos olet kiinnostunut pennusta, kerro jotain itsestäsi, miksi juuri tämä rotu ja mitä olet suunnitellut tulevan koirasi varalle.

Dina copyright H. Rantala

Koda copyright N. Fischer

Roope copyright N. P.

Rauha