WISDOM- LITTER
 

And if anyone longs to be wise, ask God for wisdom and he will give it! He won´t see your lack of wisdom as an opportunity to scold you over your failures but he will overwhelm your failures with his generous grace. James 1:5 TPT Bible


But the wisdom from above is always pure, filled with peace, considerate and teachable. It is filled with love and never displays prejudice or hypocrisy in any form and it always bears the beautiful harvest of rightousness! Good seeds of wisdom´s fruit will be planted with peaceful acts by those who cherish making peace.                     James 3:17-18 TPT Bible

_____________________________________________________________________________________

Rondan (Mina de Tierra de Olivos) ja Ramon (Tulimaan Omar) pennut ovat syntyneet 30.7.

Pennut ovat alla kuvattuna syntymäjärjestyksessä:

Discerning Didi “Didi”


- syntymäaika kl 13:03

 1. -syntymäpaino 344 g


Didi KoiraNetissä

Wise Willy “Vili”


 1. -syntymäaika kl 13:40

 2. -syntymäpaino 398 g


Vili KoiraNetissä

Bright Brett “Papu”


 1. -syntymäaika kl 13:50

 2. -syntymäpaino 283 g


Papu KoiraNetissä

Genius Gene “Gene”


 1. -syntymäaika kl 15:44

 2. -syntymäpaino 297 g


Gene KoiraNetissä

Smart Smith “Nemo”


 1. -syntymäaika kl 16:07

 2. -syntymäpaino 322 g


Nemo KoiraNetissä

Perceptive Pearl “Miinu”


 1. -syntymäaika kl 17:04

 2. -syntymäpaino 240 g


Miinu KoiraNetissä

Brilliant Brian “Ricci”


 1. -syntymäaika kl 18:31

 2. -syntymäpaino 317 g


Ricci KoiraNetissä

Clever Clement “Camu”


 1. -syntymäaika kl 19:15

 2. -syntymäpaino 382g


Camu KoiraNetissä

Intelligent Inez “Siru”


 1. -syntymäaika kl 23:45

 2. -syntymäpaino 385 g


Siru KoiraNetissä

Pentueen sukusiitos on 0,15 % (6 sukupolvea), pentueen sukutauluun pääset tästä

Ramon omistaja Marika kertoo Ramosta seuraavasti:


Tulimaan kenneliin vuoden 2008 helmikuussa espanjanvesikoirapentueeseen syntynyt urospentu Tulimaan Omar muutti kotiini luovutusikäisenä pentuna. Pennun kutsumanimeksi valikoitui lopulta Ramo. Myöhemmin Ramo on saanut useita lempinimiä, kuten Rumbe, Ruuneperi, Puppe, Herra 47 ja Muumi-pappa. Ramo on ollut pennusta lähtien rohkea ja vilkas koira. Se on ollut ja on edelleen helposti motivoitavissa kaikkeen tekemiseen. Ramolle erilaiset saaliin kiinni ottamista ja repimistä jäljittelevät leikit ovat parhaiten motivoiva palkkio, jonka tavoittelu on aina vaivan arvoista. Ramon suuri kiinnostus liikkuvien kohteiden jahtaamiseen pakotti hyvällä tavalla miettimään vaihtoehtoisten toimintatapojen opettamista ja toisaalta ymmärtämään asiaa koiran näkökulmasta.

 

Ramoa voi luonnehtia myös yhden ihmisen koiraksi, vaikka se suhtautuu ihmisiin hyväntahtoisesti ja luottavaisesti, yksi on ylitse muiden. Tämä on näkynyt pennusta asti ja näkyy edelleen arjessa kotona siten, että Ramo mieluiten siellä missä minäkin. Tuo seikka huomioitiin alusta asti ja yksinoloa harjoiteltiin aivan pennusta lähtien. Siinä ei kuitenkaan ole koskaan ilmennyt minkäänlaisia ongelmia ja esimerkiksi tarinoita kodissa tuhotuista esineistä ei Ramon kohdalla ole kerrottavana.

 

Ramo tuli minulle ennen kaikkea harrastuskaveriksi ja sen paikan Ramo on täyttänyt paremmin kuin kukaan muu koiristani. Viime vuosina olemme harrastuksissa keskittyneet metsästyskoirien jäljestämiskoetoimintaan ja käytännön jäljestämistehtäviin. Pitkä yhteinen eletty elämä näkyy molemminpuolisena luottamuksena niin työtehtäviä suoritettaessa kuin arjessa. Eri lajien harjoituksissa, kokeissa, kilpailuissa ja työtehtävissä tapahtuneita onnistumisia tärkeämpää on kuitenkin ne monet arjessa ja yhdessä metsässä kulkiessa koetut hienot hetket. Ramolla on ollut merkittävä rooli niin elämäni iloisten tapahtumien kuin myös surullistenkin tapahtumien jakamisessa. Toivon, että iloinen ja toisinaan hieman huuditon papparainen on vielä useita vuosia hyvässä kunnossa ja tuossa tärkeässä roolissa.